Thursday, May 12, 2011

a day with cooking,, :p

hey people,,
hows your day?
mine was great,,
this thanks to my beloved Aizzah Afifah :)
so today,,
dah masuk tiga hari jadi suri rumah sejati,,
so dgan adenye cik Aizzah sbgai penaik semangat,,
kami try masak2,,haha
for lunch kami masak tom yam ayam n telur dadar cheese,,
tom yam agak kureng sedap,,huwaaa!!! sedikit plain,,x ummphh la,,
yelah amatur kan,,huhu,,
adek pia siap jujur ckap tom yam kami x sedap,,
huwaaa,,sedey mak cik,,
haha,,x pew,,next time try lg,,
then after lunch,,
aku n jijah gatal2 nak bwat cupcake,,
sbb nak buat macaroons x cukup ilmu n experience kn,,
so,,bwat lah cupcake yg agak simple itu,,
luckily umah aku ney mmg kdai kek,,
so sume barang dpat dicari less then 10 mins,,haha,,
abes brang2 kek mama di pungah,,huhu
so kami pown start bwat chocolate cupcake with Nutella cheese frosting,,
nyumm!!!
hehe,,so jom tgok hasilnye :)









hehe,,fine kteorg punye cup cake x lah se drooling yg slalu tgok2 kat interner tuh,,,
hehe,,amatur ney,,
mule2 rase dye cm agak x brape aww,,
frosting tuh cam mual,,
tp bila da sejuk,,wahh!!!sedap lak :)
cume rase Nutella kt frosting tuh x rase sngt,,sbb cheese tuh kuat sngt,,
naseb Nutella on sale aku beli rituh,,haha,,ley lah maen2 kalu x mmg jimat gile Nutella tuh!!!haha XD
nway nak recepi nk try wat sendri,, click sini untuk cupcake and click sini untuk frosting dye :)
selamat mencube people,,
ttyl :)
fullstop.

p.s. kalau kte bake skali ngan frosting dye maybe lg sedap kn? humm,,

6 comments:

nazalya said...

wah.. bez.. aku plak tgh blaja camne nk buat truffle.. hehe.. cuti ni bole sharpen skill masak..

lalalialia said...

wahh truffle!!! ajar aku nati aww,,

Azi Huhu said...

hahaha, nice, nasib awk tgglkan 2 ketul tuk kt. kalau takkkkk ;(

lalalialia said...

haha,,naseb baek kn,,hahaha

atie said...

hehe. ni ade ni. frosting bleh ke bake skali? xcair ke dong

lalalialia said...

x tawu,,tp cm lg sedap jew,,x cair kot,,